Contrapunt

Dimarts, 2 de setembre de 2014 03:44 h


Gerard Piñero


Dimarts, 26.6.2012. 11:46 h

Em cago en les vitroceràmiques

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
valorar_carregant carregant

Fa cinc anys que cuino amb focs de vitroceràmica, i fa cinc anys que em cago dia sí dia també en les punyeteres vitroceràmiques.

Quina manera de perdre les formes de cuinar, a costa de tenir una cuina més neta i menys perillosa pel què fa a les possibles cremades dels fogons de gas. I mira que el gas no és que sigui l’objectiu d’una bona cuina, jo encara crec que una bona cuina de llenya és insuperable, i a més, amb la de coses que s’inventen avui en dia… Segur que algú pot inventar una cuina moderna, ben preparada i de llenya…

Tornant al tema vitroceràmic. No li trobo cap gràcia, ans al contrari, em crea veritables dubtes si cuinar en vitro és elaborar una bona cuina.
Per començar, els plats amb foc roent, carns sobretot, en vitroceràmica queden com rebullits entre altres coses perquè el foc mai és prou roent i amb els botonets de la vitro no hi ha deu que controli mai bé la cocció. Les sopes, les escudelles etc, que algú em digui al contrari, però no queden mai ben sòlides ni ben trobades, un altre cop, el control del foc és la clau. I per últim, el crim dels crims, la cosa més senzilla però bona per a fer a la cuina, unes bones patates rosses, no troves mai el punt en què la patata queda cruixent i ben cuita de dins, el control del temps no és el problema sinó la intensitat i control del foc, de la flama.

I Prefereixo no parlar gaire de paelles i cassoles perquè ara no toca, però només he de dir que la cosa, o sigui, el nivell dels estris de cuina per a casa és més que baix, és per emprenyar-se, en un país de fama cuinera com som, i sembla que treballem en cuinetes com les dels nens petits! Ai senyor! Quines coses tenen les cuines modernes, mediterrànies, obertes al món…

Bé, en resum, aquest és un article que necessitava escriure. I és que començava a tenir el “pap ben ple” en un tema que em sembla d’escàndol.
La modernitat ens ha donat o dotat, o imposat, coses bones, coses dolentes, coses mediocres, coses que et fan posar de mala llet, coses pràctiques, etc. Ara bé, la vitroceràmica, per a mi, no és cap avantatge. Potser, abans, ens feia por obrir el gas per si ens cremàvem, d'obrir massa el foc perquè no creméssim la paella o el sofregit. Ara bé, el canvi de foc de gas a vitro ha provocat perdre qualitat en la cuina. I més ara, que cuinem tant a casa! Només falta que els elements de la cuina siguin un nyap.

lectures 900 lectures       comentaris Un comentari

publicitat

comentaris
comentari
1 - Tomàs
Vallderiolf
30 de juny de 2012, 00.31 h

Sóc més de inducció, sobretot per la comoditat.
Ara bé, en el tema que em sembla més negativa la vitro, i a la inducció li passa el mateix, és en aquell cop de flama que pots dedicar a qualsevol racó de la paella quan fas una truita de més de quatre ous.
En el tema de les pattates rosses, tant la inducció i sobretot la vitro, acostuma a passar que les patates que ocupen la pat més baixa, es cremen.
és una bona putada.

5 -10 -20 -tots
1



comentaris El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.
perfil
Gerard Piñero logo rss Nascut a Mollet l'any 1980, ara viu a Sant Feliu de Codines. Treballador i fundador de l'empresa de productes agroalimentaris locals La Catxaruda SCP.
Col.laborador de la revista Vallesos. Vallesà convençut i amant de la cuina, llegir i escriure.



arxiu


altres blogs


rss facebook twitter
Avís legal | Crèdits | Publicitat | Contactar | Enllaça'ns | Mòbil

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat d'AraVallès

Amb el suport de
logo
© AraVallès, 2009
some rights reserved